DELOVNI ČAS KONCESIJSKE ORDINACIJE:
DELOVNI ČAS SAMOPLAČNIŠKE ORDINACIJE:
NAROČANJE:
KJE SE NAHAJAMO?

Zdravljenje kariesa

Ob zaužitju hrane bakterije v ustih sladkorje in ogljikove hidrate spremenijo v kisline. Ob neustrezni ustni higieni pod vplivom kislin nastane karies. Sprva je karies omejen na sklenino, nato pa se širi v globino in za zaustavitev širjenja je potrebna mehanska odstranitev kariesa in zapolnitev nastalega prostora s plombo.
Če kariesa ne zdravimo pravočasno, lahko napreduje do zobnega živca (pulpe) in povzroči njegovo vnetje in odmrtje.

Koreninsko zdravljenje zob- endodontija

Če kariesa ne zdravimo pravočasno, lahko napreduje do zobnega živca (pulpe) ter povzroči njegovo vnetje ali odmrtje. Takrat je potrebno zob zdraviti.
Pri koreninskem zdravljenju zob gre za odstranjevanje infekta iz koreninskega kanala in preprečitev njegovega širjenja v kost, kar omogoča ohranitev zoba v ustih.
Koreninski kanal je potrebno temeljito mehansko in kemično očistiti, razširiti, dezinficirati in nato zapolniti z ustrezno polnilno maso.
V naši ordinaciji izvajamo predvsem strojno širjenje in čiščenje koreninskih kanalov, ki je hitrejše od ročnega, ima pa tudi večjo uspešnost zdravljenja.

Zdravljenje obzobnih tkiv

Zaradi kopičenja mehkih zobnih oblog in zobnega kamna ob robu dlesni pride do vnetja le teh. V zgodnji fazi je dlesen vneta, pordela, otečena. Prisotna je krvavitev ob ščetkanju. Če gingivitisa ne zdravimo, lahko vnetje napreduje na kost, ki daje oporo zobem. Z leti kost zaradi vnetja začne propadati, zob nima več opore, začne se majati in v končni fazi izpade.
Pred začetkom zdravljenja je potreben natančen pregled zob in obzobnih tkiv s sondiranjem globin obzobnih žepkov ter analiza rentgenskih slik.
Zdravljenje zajema ultrazvočno odstranitev zobnega kamna ter globinsko čiščenje in glajenje korenin.

Puljenje zob

Če ima zob brezupno prognozo ali povzroča škodo sosednjim zobem ali tkivom, ga je potrebno odstraniti.
Poseg izvajamo v lokalni anesteziji in je povsem neboleč.

Scroll to Top