DELOVNI ČAS KONCESIJSKE ORDINACIJE:
DELOVNI ČAS SAMOPLAČNIŠKE ORDINACIJE:
NAROČANJE:
KJE SE NAHAJAMO?

PREGLED ZOB

Redni pregledi pri zobozdravniku vodijo do dolgoročnega zdravja zob in ozobnih tkiv. Na splošnem pregledu zob pregledamo vaše zobe, obzobna tkiva, čeljustni sklep, preverimo ustreznost ustne higiene in vam po potrebi glede vsega tudi ustrezno svetujemo.

ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA

Za doseganje dobre ustne higiene je poleg pravilnega ščetkanja zob, uporabe medzobne ščetke in zobne nitke, potrebno tudi redno čiščenje zobnega kamna. Prisotnost zobnega kamna namreč otežuje ustrezno ustno higieno in vodi do težav z zobmi in dlesnimi.
Zato je za ustno zdravje zelo pomembno redno odstranjevanje zobnega kamna, pa tudi poduk o tem, zakaj zobni kamen sploh nastane in kako preprečiti ali zmanjšati njegovo nastajanje.

ZALITJE FISUR

Fisure so jamice, ki se nahajajo na griznih ploskvah zob. To so mesta, kjer se hrana in bakterije bolj zadržujejo, saj jih je težje počistiti, zato na teh mestih hitreje pride do nastanka kariesa.
S preventivnimi zalitji ta mesta zaščitimo pred zadrževanjem hrane in omogočimo lažje čiščenje.

FLUORIRANJE ZOB

Je pomemben preventivni postopek za zaščito zob. Fluor namreč poveča trdnost zob in omogoči, da so zobje bolj odporni proti nastanku kariesa.

Scroll to Top