DELOVNI ČAS KONCESIJSKE ORDINACIJE:
DELOVNI ČAS SAMOPLAČNIŠKE ORDINACIJE:
NAROČANJE:
KJE SE NAHAJAMO?

Manjkajoči zobje predstavljajo estetsko in tudi funkcionalno težavo. Oseba izgublja na samozavesti, skriva nasmeh, grizne sile niso več enakomerno porazdeljene, kar posledično pomeni, da so določeni zobje bolj obremenjeni.
Manjkajoče zobe lahko nadomeščamo z različnimi zobno-protetičnimi nadomestki. Ti nadomestki so izdelani v povezavi z zobotehničnim laboratorijem, zato je za kakovostne zobno-protetične nadomestke, in posledično zadovoljstvo pacientov, ključno dobro sodelovanje med zobozdravnikom in zobotehničnim laboratorijem.

SNEMNA PROTETIKA

Delne proteze

Delne proteze izdelamo, če ne manjkajo vsi zobje in se pacient ne odloči za rešitev z implantati oz. mostički ali pa fiksna rešitev ni izvedljiva.

Totalne proteze

Snemni protetični nadomestek, s katerim nadomestimo zobe v primeru popolne izgube zob v čeljusti. 

FIKSNA PROTETIKA

Zobni mostički

Zobni mostiček je fiksni, trajni protetični nadomestek, cementiran na vsaj dva zoba, ki služita kot nosilca. Na ta način se izpolni vrzel (prazen prostor) med zobmi.

Prevleke

Prevleke ali zobne krone so trajni protetični nadomestki, ki jih pričvrstimo na obrušen zob oz. implantat in nadomeščajo krono zoba. Ločimo kovinsko-porcelanske in polno-porcelanske prevleke.

Scroll to Top